Thursday, January 29, 2015

היום החמישי

דילגתי יום כי אתמול היו כמה נפילות שלא כדאי להתעמק בהן! אני ממשיכה הלאה והיום היה מצוין!!
הבוקר היה אצלי בצהרים עם חביתה עשירה מבצל, פטריות, תבלינים ו-2 בייצים. כמובן בתוספת סלט קליל עם שמן זית!
רק עכשיו, כשהגעתי מהעבודה אכלתי את ארוחת הצהרים שהכנתי בצהרים ולא הספקתי לאכול, דג סלמון עם תבשיל קישואים עם בצל ושמיר ובטטות מאודות.
היה טעים. סיימתי עם 4 תותים וכוס תה ירוק.
מקווה שבזה יסתיים היום מבחינת תזונה.
השתדלתי לשתות כמות סבירה של מים!
המבחן האמיתי יהיה מחר, יום שישי ושבת! 
את הקישואים המגורדים אני מאדה/מטגנת עם בצל ושמן זית או גהי. מוסיפה מל"פ והרבה שמיר!
הכל בחום די גבוה במחבת הסוטאז עד להשחמה קלה! מאכל קליל ומתאים כתוספת לכל ארוחה!
הכנתי היום גם גהי. חיממתי בסיר קטן 300 גר' חמאה טובה 10-15 דקות עד שנוצר קצף למעלה וכל מיני משקעים למטה ובאמצע נהיה נוזלי שקוף!! קיררתי את השמן ואז סיננתי דרך שקית בד לבישול. נשאר גהי נקי. הנוזל הזה מתקשה בגלל הקור, אבל אין בעיה להשתמש בכל כמות נדרשת ולהמיסה. רצוי לשמור במקרר. היתרון של הגהי שהוא מוצר שומן מסונן ורווי, כך שהוא מתאים לטיגון בגלל טמפרטורת ההתחמצנות הגבוהה מאד שלו. אפשר גם לאפות עם הגהי במקום חמאה! יש לו ריח מאד מיוחד, קצת אגוזי!!


הסלמון אני אוהבת להכין בצורה הכי קלה והכי כייפית! השתמשתי הפעם בחתיכות דג של תנובה קפואים. בשקית היו 3 חתיכות יפות. על נייר פרגמנט משומן בשמן זית ומונח על נייר כסף, הנחתי את פרוסת הדג מתובלת בתבלין לדג עם רוזמרין, מלח, שמן זית והרבה לימון. קצת פלפל.
עוטפת את הדג כמו סוכריה. קודם כל את נייר הפרגנט ואח"כ את נייר הכסף. מניחה בתנור בחום של 200 מעלות ל-20 דקות!!
אפשר להזליף מיץ לימון נוסף לפני האכילה! ממש מעדן!!